23 Aralık 2024 Pazartesi

Get Adobe Flash player

images
8-11MAYIS 2014 'TE 6.ZİGANA COĞRAFYASI ENDEMİKLERİ FOTOĞRAF SERGİSİNİ AÇIYORUZ
Sergimize tüm doğa severleri davet ediyoruz02.05.2014 ETKİNLİKLER

         Zigana Coğrafyası Derneğinin bir projesi olan, Zigana Doğa Okulu etkinlikleri devam ediyor. Tün doğa severleri bu etkinliğe davet ediyoruz .

     Söz konusu ZİGANA COĞRAFYASI ENDEMİKLERİ FOTOĞRAF SERGİSİNİN uluslararası alana taşınacağını ve bu güne kadar beş farklı yerde sergilenme olanağı bulan Zigana Coğrafyası Endemikleri İnşallah 6.olarakta , 8-11 Mayıs  2014 tarihlerinde Feshane/İstanbul da gerçekleştirilecek olan 5. Gümüşhane günlerinde, Tüm doğa severlerin beğenilerine sunacağız. Bununla da yetinmeyip 10 Ağustos 2014 yılında Türkiye nin 3. HERBARYUMUNU  (Bitki Müzesini) ZİGANA DOĞA OKULUNDA  kalıcı olarak açacağız ve ziyaretçilerin beğenilerinde sunacağız. Şimdi sıralayacağım sergi açılışlarımız bu müzenin ön basamaklarını oluşturmuşlardır. Ayrıca bu sergilerin

 ZİGANA COĞRAFYASI ENDEMİKLERİ FOTOĞRAF SERGİSİ

1.      07-11 MAYIS 2013  TALİH KUŞU SANAT GALERİSİ / ANKARA

2.      23-26 MAYSI 2013  “  3. GÜMÜŞHANE GÜNLERİ” / ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ / ANKARA  

3.      10. AĞUSTOS 2013  ZİGANA DOĞA OKULU / ZİGANA KÖYÜ / TORUL / GÜMÜŞHANE

4.      18-25 KASIM 2013  İZMİR TİCARET ODASI MÜZESİ / KONAK  / İZMİR

5.      22.ŞUBAT 2014 “ZİGANA KAR ŞENLİĞİ “ ZİGANA DAĞI /  TORUL / GÜMÜŞHANE

6.      08-11 MAYIS 2014  “5. GÜMÜŞHANE GÜNLERİ “ FESHANE – İSTANBUL

6.sınında gerçekleşmesiyle Coğrafyamızın ve Ülkemizin en çok gezen sergisi unvanını kazanacaktır. Bu bilinç ve bu sosyal sorumlulukla Ülkemize ve coğrafyamıza  “Ekolojik okur Yazar “ kazandırmayı hedefledik. Bu amaç doğrultusunda hareket etmekle birlikte, Esas ön planda tutuğumuz sürdürülebilirlik ve kalıcı doğa programlarıyla, küreselleşme ve globalleşme yaptırımlarıyla yok olmaya yüz tutan doğamızı sadece yaşadığımız alanda değil YERYÜZÜNDE  yaşanabilir olarak tuta bilmektir. Belki küçük bir köy olabiliriz ve terk edilmiş bir okulda etkinlik yapmaya çalışabilir. Ama unutmayalım ki bu okul Cumhuriyetimizin ilk kuruluş yıllarında yapılmış ve her bir taşı bin bir emek taşımakta  ve tarihe tanıklık etmek yanında, övgülerle söz edeceğimiz. Ne haddimize ellerini ancak ve ancak müsaade ederseler öpe bileceğimiz. Bir çok değeri burada yetiştirmişlerdir. Kimimizin babası, kimimizin amcası, dayısı , halası ,teyzesi  olan bu değerler yaşamalı ve yaşatılmalıdır.

Uluslararası firmalarda, kurulduklarında ulusaldırlar ancak dış kaynak bulduklarında , bu unvanı hak kazanırlar.   Bizde durum biraz farklıdır. Dış kaynak bulsak dahi, doğamızı tanıtırken koruma olanağımız yok ise yaptığımız katliamdan başka bir şey olmayacaktır.

Sadece okulumuzu Doğamızı , Başöğretmenlerimizi, Akademisyenlerimizi, Devlet sanatçısı Tenor Ömer Yılmaz değil, bir kültür olan (on binlerin yürüyüşünde yiyecek olan) ,  LAMES imsizde, tanıtıp korumalıyız, İpek yolunu yeniden yaşatmalıyız.

Zigana Coğrafyası Korunmaya Ve Kollanmaya Muhtaçtır. Unutmayalım .”  

 

Bu Yazi 12051 Defa Okunmustur.
Yorumlar ( 0 ) Onay bekleyen ( 0 )